دلیل اصلی ناباروری زنان چیست
کامران باقری
لنکرانی رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت و رئیس هفتمین سمینار بین
المللی سلامت زنان درباره عوارض آسیب زای مصرف برخی موادغذایی بر سلامت
زنان هشدار داد.
او دراین باره توضیح داد:« مطالعات نشان داده
است مصرف برخی غذاها و نیز نوع بسته بندی و فرآوری آنها بر سلامت زنان به
ویژه در بحث نازایی و یائسگی زودرس اثرگذار است و در هفتمین سمینار بین
المللی سلامت زنان، توجه ویژه ای نسبت به آسیب هایی که غذا و مواد غذایی بر
سلامت زنان تحمیل می کند، خواهیم داشت. به عنوان مثال باید از مصرف
پلاستیک ها در بسته بندی غذاها اشاره کنیم. در حال حاضر اغلب مردم ، فقط
عوارض پلاستیک ها بر محیط زیست را برجسته می بینند، این در حالی است که نقش
آنها در بیماری های غیر واگیر بسیار جدی است و باید در این رابطه اطلاع
رسانی شود. برخی گزارش ها حاکی از افزایش موارد نازایی است که این موضوع را
می توان با توجه به نوع غذا، شکل بسته بندی و نگهداری آنها دنبال کرد.»
رئیس
مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت در ادامه گفت:« نحوه آماده سازی غذا نیز از
موضوعات مهمی است که آگاهی دادن در مورد آن می تواند زمینه ساز سلامت زنان
و خانواده ها شود. به عنوان مثال، در رابطه با تهیه و مصرف شورها که مصرف
آن در سفره ایرانی ها معمول شده، باید تلاش شود که فرهنگ تولید آن به گونه
ای شود که ۲ درصد نمک جایگزین ۴ درصد نمک شود.»
لنکرانی درباره
هفتمین سمینار بین المللی سلامت زنان که 30 آبان ماه در شیرازبرگزار می شود
گفت:« در حاشیه این سمینار، دو کارگاه ویژه برگزار می شود که یکی در رابطه
با سلامت جنسی زنان و دیگری در رابطه با مراقبت های حاشیه ای زایمان است. »
- ۹۷/۱۱/۱۸